pack-betakaroten-premium

Betakaroten Premium

Betakaroten er et fargestoff som tilhører familien Karotenoider. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og fargestoffet lagres i hudcellene hvor underhudsfettet farges gyllent. Ved inntak kan dette føre til en brunere hud når kroppen utsettes for sollys, både ved bruk av solarium og vanlig sol. Betakaroten Premium inneholder også kobber som bidrar til normal hudpigmentering.

Norisma / Merkevarer / Betakaroten Premium

Slik bruker du Betakaroten Premium

Anbefalt døgndose er 1 tablett per dag. Innta 1 tablett hver dag med et glass vann. Betakaroten Premium kan inntas når som helst på døgnet, med eller uten måltid. Vi anbefaler bruk sammenhengende gjennom hele året for maksimal effekt og utbytte av solingstid ute om sommeren eller i solarium om vinteren. Den anbefalte døgndosen bør ikke overskrides.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hvor store doser Betakaroten Premium anbefales?

Anbefalt døgndose er 1 tablett daglig. Betakaroten bør ikke spises av mennesker med nedsatt leverfunksjon eller gravide og ammende.

Hvor lang tid tar det for betakaroten å fungere?

For optimal bruningsprosess og utbytte av solingstiden bør man starte å spise betakaroten kosttilskudd 1 uke før soling. Fortsett deretter inntaket av betakaroten både under og etter soling for best resultat og ønsket gyllenbrun hudfarge.

Hvorfor hjelper betakaroten på hudens brunfarge?

Kroppens underhudsfett farges ved hjelp av betakaroten, og resulterer i at man ser brunere ut. Enten alene eller med sol, kan betakaroten kosttilskudd sørger for at brunfargen blir jevnere, dypere og mer varig, selv for mennesker som vanligvis føler de ikke får nok utbytte av solingstiden.

Hva er betakaroten?

Betakaroten er et fargestoff som finnes i planter og hører til familien Karotenoider (Provitamin A). Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og fargestoffene lagres i hudceller hvor blant annet underhudsfettet farges naturlig gyllent.

Har betakaroten flere gode effekter enn på brunfargen?

Betakaroten er en kraftig antioksidant med kjente effekter for kroppen. Betakaroten er også mye brukt av personer som har problemer med soleksem eller har lett for å pådra seg solskader.

Hvordan virker betakaroten kosttilskudd i kroppen?

Betakaroten omgjøres ved inntak fra provitamin A til vitamin A i kroppen og lagres i hudcellene. Herfra farges underhudsfettet, noe som gjør betakaroten til et utmerket kosttilskudd for å kunne oppnå en vakker brunfarge.

Hvor finner man betakaroten

Betakaroten er et av de mest kjente og effektive karotenoidene, og fargestoffet finnes i både grønne, gule, oransje og røde plantedeler. Betakaroten er til stede naturlig i en rekke frukt og grønnsaker, og konsentrasjonen er spesielt høy i gulrøtter, mango, spinat og aprikoser. Ønsker man å dra nytte av betakarotens effekter kan dette tas som et kosttilskudd for å kunne tilføre kroppen tilstrekkelige doser som vil gi merkbare resultater.

Kan man bli gul av å spise betakaroten kosttilskudd?

Nei, man blir ikke gul i huden av å spise betakaroten kosttilskudd. Skulle man være uheldig å få i seg store doser er ikke dette skadelig for kroppen, men man kan oppleve en farge som er mer gyllen enn vanlig. Steder dette kan forekomme er på innsiden av hender og under føtter hvor pigmenter er manglende. Dette går over i løpet av meget kort tid. Ved bruk av anbefalt døgndose vil man kun oppnå de positive effektene.

Jeg er veldig lys i huden, kan betakaroten hjelpe?

Mennesker med lys hud kan ha veldig godt av betakaroten kosttilskudd. Har man meget lys og sart hud har man ofte problemer med å opparbeide en fin brunfarge uten å bli brent. Betakaroten. Husk allikevel at betakaroten aldri må erstatte solfaktor. En hud som smøres med solkrem holdes fuktig og brunfargen varer lenger.

Hvor kan jeg lese mer om betakaroten?

Finner du ikke svar på ditt spørsmål? Kontakt oss for personlig rådgivning.

Studier og dokumentasjon

  • J Biomed Opt. 2014;19(2):025004. doi: 10.1117/1.JBO.19.2.025004.
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18086246
  • http://www.sciencedaily.com/releases/2011/01/110111133224.htm

Næringsinnhold pr. døgndose (DD)

PER 1 TABLETT (DD)
Betakaroten (Vitamin A) 15 mg **
Vitamin C 80 mg *100%
Kobber 0,5 mg *50%
Biotin 0,05 mg *100%

* = % av referanseverdi

Ingredienser

Fyllstoffer (mikrokrystallinsk cellulose, dikalsiumfosfat), L-askorbinsyre, betakaroten, antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer, silisumdioksid), overflatebehandlingsmidler (Hydroksypropylmetylcellulose, talkum, polyetylenglykol, glyserol), fargestoffer (kalsiumkarbonat, jernoksider), kobbersulfat, D- biotin.

Kosttilskudd

Kosttilskudd er ingen erstatning for et variert kosthold.  Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Lagres mørkt, tørt og ikke over romtemperatur. Lagres utilgjengelig for barn. Bør ikke brukes av gravide eller ammende